Matta skuggor VS Skimmer

Makeup / Permalink / 0
Hatar egentligen frågan om jag gillar matta eller skimriga skuggor bättre. Kan också upplysa att kommande inlägg handlar om en SMAKSAK, alltså inte fakta.
 
Jag tycker det är helt beroende på vad man använder för färger. När jag sminkar mig i brunt, eller bara en naturlig sminkning; gillar jag absolut matta färger bättre. Just för att jag är en sucker på matta färger kanske, jag bara älskar det. Jag tycker att det blir mer elegant och att man helt enkelt ser fräshast ut med matta färger.
 
MEN, och dehär skulle jag tippa på att de flesta håller med mig om; jag tycker att det är MYCKET, myyyycket svårare att jobba med matta skuggor än skimriga. Just för att de oftast är svårare att sota ihop med varandra. Då min primer är kletig känns det som att när en matt skugga väl rört primern, om så ens bara liiiite, så sitter den där. Har en vit skugga nuddat primern lite för långt in på ögonlocket GÅR det oftast inte att bara köra över med en turkos.
 
EXEMPEL.
Säg att du ska använda tre matta skuggor, en vit, en färgad och en svart. Du vill inte ha en skarp kant mellan färgerna utan vill att de ska smälta ihop på locket. Det som kan bli svårt med matta färger på en primer är som sagt att när en skugga väl rört primern så sitter den där den sitter. Därför är det smart att använda liiiiite lite färg i taget och jobba i överlappande lager. ALLTSÅ. Mycket vitt till en början i ögonvrån, därefter så lite som det bara går på ett nytt ställe- och den färgade över den vita. Därefter den färgade för sig själv på primern, osvosv.
 
Skimriga färger är någonting jag har börjat falla mer och mer för, speciellt när det gäller att jobba med FÄRGER. De är oftast mycket lättare och pudrigare att jobba med, och ja... som sagt, de börjar falla mig mer och mer i smaken nu än för några år sedan. Men när det gäller brunt är det för mig MATT som gäller. Gärna med matta läppar till. nomnomnom
 


 
De matta skuggorna är ifrån Isadoras matte chocolates-palett (den ljusaste är nog någon annan ljus matt brun då jag brukar vara för blek för den ljusaste).

De skimriga skuggorna är ifrån kosmetikans ultra shimmer 88-palett. Den blå eyelinern är sugarpills royal. eller heter den royal sugar?
Till top