ELF essentials lipstick swatches

Makeup / Permalink / 0
Jag har nyligen fått frågor kring ELF's läppstift från den billigaste av de tre serierna; essentials. Jag har under mina år som läppstiftberoende införskaffat åtta av de tolv olika färgerna som finns att klicka hem på deras hemsida.
 
Läppstiften är oerhört mjuka och lena. Konsistensen tycker jag liknas vid lypsyl. De glider på lika mjukt, känns återfuktande och luktar gott. Jag brukar vanligtvis inte tycka om då kosmetik är parfymerat överhuvudtaget, men jag måste säga att jag gillar doften. Sen är det värt att säga att de inte doftar för mycket heller! MEN, med den mjuka härliga lypsyl-känslan kommer också ett väldigt skört stift. Man bör veta att läppstiftet lätt går sönder, så skruva inte upp det för mycket då du ska applicera. Var också försiktig med att tappa läppstiften då både förpackningen och klick-korken lätt går sönder.
 
 
 
 Här har jag swatchat mina åtta olika läppstift på underarmen. Jag försökte fota i så bra ljus som möjligt för att få färgerna rätt på bild, men jag har några pointers. Seductive ska vara mörkare. Flirtatious och captivating ljusare. Posh mer röd och gypsy mer lila. (PETIGT I KNOW, men jag var tvungen).
 
Hur som helst är jag helt förälskad i alla läppstift utom Nostalgic. Nog för att jag inte är mycket för nude-läppstift överhuvudtaget, men just det läppstiftet lade sig som en hinna över läpparna och smälte aldrig riktigt in i läpparna. Det blir randigt och fult direkt vid applicering. Det blir så mycket fjortisläppar över det hela. Huvva.
 
Läppstiften kostar 1,5 £ (alltså typ 16 kronor) styck. Läs mer om ELF i mina två tidigare inlägg.
 

 
 

ELF-borstar till ögon och läppar.

Makeup / Permalink / 0
I mitt förra inlägg skriver jag om några ansikts-borstar. Och här kommer några ögonborstar!

Många jag stöter på frågar mig vad jag tycker om märket ELF. Och jag älskar elf, det gör jag! Men det betyder såklart inte att jag tycker att alla produkter är felfria. Så jag tänkte recensera lite utav produkterna jag har provat i olika kategorier, och vi börjar med ansiktsborstar.
 
För er som inte vet vad elf är:
ELF, en förkortning av eyes lips face, är ett kosmetikmärke från Storbritannien som är känt för att vara så förbaskat billigt. Till en början så höll jag mig faktiskt från att beställa därifrån då jag tyckte att det lät lite för bra för att vara sant. Men hur är det så billigt då? De fokuserar på onlinehandel så att man slipper betala för att de ska mellanhandla i fysiska butiker. De lägger också väldigt lite pengar på förpackningarna, det är ju trots allt produkten man vill åt- inte förpackningen. Alla produkter är godkända av EU och ELF gör inga djurtester. Har du funderat på att slå till? GÖR DET. Frakten kostar 41 kronor och det tillkommer ingen tull. ELF har tre olika serier; essentials (den billigaste), studio (lite dyrare "professionell" makeup), minerals (mineralserien).
All-Over Eyeshadow Brush finns i mineralserien. Den här hårda penseln har faktiskt inte blivit någon favorit för mig. Det är absolut inget fel på kvaliten, det är fina hår som inte fäller, men jag tycker det är för många! Jag tycker penseln är på tok för hård med tanke på att det är en "allover" borste. Dessutom äter den produkt så det står härliga till. Jag försökte använda den här penseln till lösskuggor, men ack. Nej, jag tycker inte alls att borsten är någon hit, men kanske någon annan gör det? Smaksak.

1,5/5 poäng, ca 45 kronor.Blending eye brush kommer ifrån essentials-serien. Det är en rund ganska fluffig pensel som jag helt enkelt använder för att sota ut skuggor med. Den är aningen mindre och aningen hårdare än MAC 217 som annars är min favorit. Och faktiskt, ibland till en fördel. Det finns ändamål som den här penseln klarar som inte den liknande MAC-borsten klarar(och tvärtom såklart), just för att den är helt rund och lite hårdare, medans MAC-borsten är lite mer oval. Jag har beställt hem flera stycken av denna, och jag tycker att kvalitén är bra. Absolut inte i samma klass som MAC, men då kan du handla 13 stycken av detta exemplar för samma pris som MAC 217.
 
5/5 poäng (med tanke på priset) 16 kronor.


Contour brush kommer ifrån studio-serien. Det är också en rund pensel, denna lite hårdare än blending brush. Jag hade svårt att hitta användning för den här penseln till en början, tills då att jag behövde sudda ut krämigare produkter på ögonlocket. Till exempel om man använder en eyeliner eller NYX jumbo eye pencil's som bas. Då är den här penseln exakt lagom hård och perfekt storlek. Den fungerar även utmärkt som concealerborste. Jag har nog snart haft den här penseln i två år, och så vitt jag vet har den inte fällt ett enda av sina mjuka strån.
 
4/5 poäng, ca 38 kronor.


Eye Crease Brush kommer ifrån essentials-serien. Den är väldigt lik blending brush, bara att den är mindre. Den heter alltså crease-brush, men jag brukar snarare använda den för att sota under ögat. Kvalitén är det inget som helst fel på denna borste heller, men jag har istället en synpunkt på formen. De har redan en pensel i EXAKT samma form, jag skulle vilja ha den här lite mer spetsig! (Typ som MAC 219, googla om ni inte vet hur den ser ut). Den är absolut värd att köpa, men den är ingenting jag skulle sakna om jag inte hade den.
 
3/5 poäng, 16 kronor.


Eye Shadow Brush kommer också från essentials-serien. Och här ladies and gentlemen är min absoluta favorit av ELF's borstar. Jag äger flera st av den här sorten, jag använder de varje gång jag använder ögonskugga. Penseln är platt, bred och mjuk. Stråna är så väl placerade att den fångar upp ordentligt med pigment, den är i perfekt storlek och form, och lagom mjuk till att både pressa på en ensam skugga över ögonlocket- som att sota flera skuggor in i varandra. Jag använder alltså den här penseln till övergångar mellan olika skuggor, men inte för att sota ut en ensam skugga med i globlinjen, där vill jag använda en rund borste. Men åh, den här är fantastisk. Och som jag tidigare skrev har jag beställt hem totalt... kanske fem st av denna, och EN av dessa penslar löste hår som bara den. Jag bara ryckte på axlarna och slängde den i soptunnan och tänkte inte mer på det. Hade jag skrivit till ELF hade de garanterat skickat mig en ny, men eftersom jag beställde flera så brydde jag mig inte. Och priset, hallelujah.
 
5/5 poäng, 16 kronor. (!!!!)


Denna lip brush kommer ifrån mineral-serien. En läpp-pensel tycker jag absolut inte är onödig som vissa säger. Istället för att applicera stiftet direkt på munnen så kan man alltså använda en läppensel för att få mer kontroll över exakt vart läppstiftet hamnar, och få det att sitta mycket mycket bättre. Med en pensel jobbar man in färgen mer i läppen och den sitter betydligt längre. Sen är det såklart mycker mer hygieniskt att använda sminkpenslar om man ska sminka andra med sina läppstift/läppglans. Med det vill jag säga; en läppensel borde finnas i alla läppstiftanvändares sminklådor. Men inte den här. Den här penseln är så förbaskat dryg på alla sätt och vis. För det första är den aldelles för spetsig, för den andra är den adelles för hård, och för det tredje är de kortaste stråna för långa. Nej av denna pensel är jag inget fan. Den gör det jag hatar mest med dåliga läppenslar: det blir randigt när man målar med glossiga läppstift.
 
1/5 poäng, ca 45 kronor.Small Smudge Brush kommer ifrån studio-serien. Det här är den minsta borste jag äger, måste typ vara den minsta borsten som finns! Smudge Brush skulle jag nog inte ha kallat den, då jag inte tycker att den passar till att smudga/sota någonting. Dock är den så väldigt pytteliten att den blir riktigt användbar. Om man vill ha en finlirar-borste är den här absolut värd att köpa. Jag brukar använda den för att lägga high tech lighter under ögat, lägga ögonskugga i ögonvrån eller till och med att lägga läppstiftskonturerna med. En riktigt användbar pensel vill säga, men för ändamålet; att sota... nja.

3,5/5 poäng, ca 38 kronor.


 
Smudge Brush kommer ifrån essentials-serien. Den är väldigt lik favoriten eyeshadow brush från samma serie, men den har mycket kortare strån och är inte fullt så bred. Här har vi den perfekta penseln att lägga ögonskugga under ögonen med, såsom att sudda ut en eyeliner. Kort och gott, en perfekt underögat-pensel.
 
4,5/5 poäng, 16 kronor.
 


ELF-produkter beställer du ifrån www.eyeslipsface.co.uk.
Ingen tull, 41 kronor frakt.
Vid beställning behöver du bara tänka på att ändra ifrån UK till EU.
 
och psssst, idag har de 40 % rabatt på alla produkter! skynda fynda!
 

ELF-ansiktsborstar.

Makeup / Permalink / 0
Är hemma och är sjuk. BLÄ så dötråkigt. Och jobbigt. Just nu har jag på mig dubbla långkalsonger, en långärmad t-tröja, en stickad tröja, (allt detta UNDER min onepiece), sockar, dubbla tjocksockar och varma tofflor. Och fryser. Great.

Men till saken. Många jag stöter på frågar mig vad jag tycker om märket ELF. Och jag älskar elf, det gör jag! Men det betyder såklart inte att jag tycker att alla produkter är felfria. Så jag tänkte recensera lite utav produkterna jag har provat i olika kategorier, och vi börjar med ansiktsborstar.
 
För er som inte vet vad elf är:
ELF, en förkortning av eyes lips face, är ett kosmetikmärke från Storbritannien som är känt för att vara så förbaskat billigt. Till en början så höll jag mig faktiskt från att beställa därifrån då jag tyckte att det lät lite för bra för att vara sant. Men hur är det så billigt då? De fokuserar på onlinehandel så att man slipper betala för att de ska mellanhandla i fysiska butiker. De lägger också väldigt lite pengar på förpackningarna, det är ju trots allt produkten man vill åt- inte förpackningen. Alla produkter är godkända av EU och ELF gör inga djurtester. Har du funderat på att slå till? GÖR DET. Frakten kostar 41 kronor och det tillkommer ingen tull. ELF har tre olika serier; essentials (den billigaste), studio (lite dyrare "professionell" makeup), minerals (mineralserien).


 


ELF complexion brush kommer från mineralserien. Den oerhört mjuka borsten är gjord i Taklon (läs längst ned i inlägget för info om taklon) och är en stor favorit. Jag gillar att den här (till skillnad från de andra ansiktborstarna) är i ljusa hårstrån, så man ser hur mycket produkt som finns på borsten. Dock blir det ju lite svårare att få den att se helt ren ut då man tvättar den, men det beror ju på hur petig man är. Stråna i borsten är oerhört täta, vilket gör att täckningen blir oerhört hög på produkten man använder. Så om man till exempel har ett dyrt rouge man vill spara på, behöver man bara dutta lite med denhär borsten för att rikligt med färg ska fastna.

5/5 poäng, ca 40 kronor.


 
 
 Kabuki Face Brush kommer ifrån studio-serien. Det är den mjukaste borste jag någonsin känt på. Den är riktigt stor och mjuk, den fungerar utmärkt att applicera solpuder med. Och om man inte föredrar puderpuff till kompakt eller löspuder (vilket jag i och för sig gör) så fungerar denna utmärkt. (Taklon)

 
5/5 poäng, ca 60 kronor.
Powder brush kommer också ifrån studio-serien. En mjuk puderborste som är helt platt, vilket gör det lätt att få ett jämnt resultat av mineralpuder. Den har som complexion brush väldigt täta strån så att man får hög täckning. När man använder borsten till mineralpuder tycker jag dock att borsten drar åt sig väl mycket produkt, men det får man ta. (Taklon)


4/5 poäng, ca 38 kronor.Stipple brush kommer också ifrån studio-serien. Den använder jag till att applicera flytande foundation för ett naturligare resultat än den vanliga foundation-penseln. Stipple heter tekniken som man använder med den här speciella borsten. Man duttar borsten i foundation och cirkulerar små lätta cirklar på huden för att få foundationen att se naturlig ut. (Taklon)

4,5 poäng, ca 38 kronor.


Bronzing brush kommer ifrån essentials-serien, den billigaste av de tre. Och här har vi beviset på en riktigt hemsk borste. Storleken och formen på borsten är verkligen helt perfekt, men stråna... de skulle lika gärna kunna fästa hö på borsten. Jag hade hellre betalat mer för en borste i bättre kvalité. Men när borsten kostar 16 kronor så gråter man inte direkt om den måste hamna i soptunnan.
 
1,5/5 poäng, 16 kronor.
 
 
Till top